MASAM, Afrika’da Tıpta Uzmanlık Alanlarını Genişletiyor

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Afrika Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MASAM), Afrika’da tıpta uzmanlık eğitimine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. MASAM koordinatörlüğünde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Somaliland Amound Üniversitesi iş birliğiyle, Amoud Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Anatomi ve Fizyoloji ana bilim dallarında tıpta uzmanlık eğitimi programı başlatılıyor.

MASAM, yıllardır yürüttüğü tıpta uzmanlık eğitim programı kapsamında yeni uzmanlık alanları açarak bölgedeki sağlık eğitimine katkıda bulunmayı sürdürüyor. Bu proje kapsamında, Anatomi ve Fizyoloji alanlarında uzmanlık eğitimleri verilerek Amoud Üniversitesi’nin temel tıp bilimleri kadrosunun güçlendirilmesi hedefleniyor.

“Nitelikli tıp eğitimi hedefleniyor”

Konuyla ilgili açıklama yapan MASAM Başkanı Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, temel tıp bilimlerinin eğitimde kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu eğitim programlarıyla, Amoud Üniversitesi’nin temel tıp bilimlerindeki öğretim üyesi açığını kapatmayı ve bölgede nitelikli tıp eğitiminin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni programlar, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çağatay Barut ve Fizyoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç tarafından yürütülecek. Eğitim sürecinde, uluslararası akademik iş birliğinin güçlendirilmesi, bilimsel altyapının desteklenmesi ve uzmanlık eğitimlerinin sürdürülebilir hale getirilmesi amaçlanıyor.

MASAM yetkilileri, tıp eğitiminde küresel bilgi paylaşımını artırmayı, Afrika’daki sağlık sisteminin gelişimine katkıda bulunmayı ve geleceğin hekimlerini bilimsel donanımla yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Programın yürütülmesinde emeği geçen tüm akademisyenlere, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne ve Amoud Üniversitesi’ne teşekkür edildi.