Üniversitemiz, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle kentte hayata geçirilecek olan ‘Sosyopark Beş Boyutlu Gelecek Gaziantep’ projesi için protokol imzalandı.
Protokol imza törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılıç, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, proje yürütücüsü olarak Gaziantep Vali Yardımcısı Bülent Uygun ve Gaziantep Aile Eğitim ve Geliştirme Derneği Başkanı Gül Akbalaban katıldı. Ayrıca programda, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’e Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve Sosyopark Müdürü Prof. Dr. Faruk Bal eşlik etti. Prof. Dr. Faruk Bal, aynı zamanda programın Gaziantep’te başarılı bir şekilde yürütülmesini koordine edecek.
Proje kapsamında, kentteki 15-18 yaş aralığındaki 8 Anadolu lisesinde eğitim gören 600 öğrenci, yıl boyunca kişilik ve karakter gelişimi, mesleki gelişim, akademik ilerleme, sağlıklı sosyalleşme, küresel dünya bilincinin kazandırılması ve fiziksel-bedesel gelişim alanlarında eğitim alacak. Ayrıca, sosyal etkinlikler, atölyeler, kamplar, geziler, seminerler ve maddi desteklerin de sağlanacağı projede, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak kalması hedefleniyor.
Türkiye Yüzyılı Belediyeciliğinin Örnek Projesi İçin Gaziantep Modeli Uygulanacak
Gençlere yönelik hazırlanan proje, kentteki 15-18 yaş aralığında bulunan 8 Anadolu lisesinde eğitim gören 600 öğrenciyi kapsıyor. Proje kapsamında, yıl boyunca kişilik ve karakter gelişimi, mesleki gelişim, akademik ilerleme, sağlıklı sosyalleşme, küresel dünya bilincinin kazandırılması ve fiziksel-bedensel gelişim alanlarında gençlere destek sağlanacak.
Proje İle Gençler Geleceğe Hazırlanacak, Zararlı Alışkanlıklardan Korunacak
Üniversitemizin Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in koordinasyonunda, İstanbul’daki 5 farklı ilçede başarıyla uygulanan projenin Gaziantep ayağı, valilik koordinasyonunda yerel yönetimler, akademik dünya, milli eğitim, müftülük ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hayata geçirilecek. Proje kapsamında, gençler geleceğe hazırlanacak ve zararlı alışkanlıklardan korunacak.
Gaziantep Valiliği Fuaye Alanı’nda düzenlenen protokol ile proje çerçevesinde gençlere yönelik etkinlikler, atölyeler, kamplar, geziler, seminerler ve maddi destekler sağlanacak. Ayrıca, gençlerin iletişime açık, ortak çalışmalar yapabilen, birey, aile ve toplum ilişkilerinde aktif rol üstlenen, toplumsal ihtiyaçlara duyarlı, öğretmen-aile-arkadaş-çevre ekosisteminde bilgi ve beceri kazanan sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri hedeflenecek. Proje sonunda oluşturulacak raporla elde edilen sonuçlar değerlendirilecek.
Çeber: Gençler Üzerinde Gençlerle Beraber Projemiz İlerleyecek
Gaziantep’in nüfusunun 1 milyonunun gençlerden oluştuğunu vurgulayan Vali Kemal Çeber, şu ifadeleri kullandı:
“Bu şehrin asil, vefalı bir ruhu var. Şehrin muhteşem bir medeniyet kodu var. Gençler için ise hedeflerimiz ve karşılaştığımız bazı sorunlarımız da mevcut. Bu projenin amacı, gençlerin hem kendi yaşam alanlarında hem de onları etkileyen tüm sosyal çevrelerde, arkadaş gruplarında, derneklerde, mahalle muhtarlarında, ailelerinde ve basın-yayın organlarında etkili bir şekilde yer almasını sağlamaktır. Gençlerle birlikte, gençler üzerinde projelerimizi geliştireceğiz. Okullar titizlikle seçildi ve bu projenin gençlerimiz için hem karakter hem kişilik hem de sosyal gelişimlerini destekleyen bir program olması hedeflendi. Atölye çalışmaları yapılacak, gençlere yönelik kamp organizasyonları düzenlenecek. Sonuç olarak hep hedeflediğimiz şey, gençlerle beraber yaşamaktır.”
Şahin: Proje İle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Olarak Türkiye Yüzyılı Belediyeciliğini Ortaya Koyuyoruz
Protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul’da başarıyla yürütülen projenin Gaziantep’te de uygulanması için İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile ortak bir çalışma yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi:
“Bu tecrübenin, üniversiteler arası iş birliği ile valilik koordinasyonunda yerelde de iş birliği yapılarak bu konuda çalışılması gerektiğini düşündük. Çalışmanın bugün ete kemiğe büründüğünü ve imzaya döküldüğünü görmek bizler için mutluluk verici. Sosyopark çok geniş bir kavram. Yapay zekaların konuşulduğu, olağanüstü zor bir dönemden geçerken, hep sorunlarla mücadele ediyoruz. Önleyici tedbir olarak Sosyopark ile, insana dair iki hocamızın belirttiği alanlarda iş birliğine olan ihtiyacı fark ettik. Bu Sosyopark projesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye Yüzyılı Belediyeciliğini ortaya koyuyoruz. Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği’nde doğumdan ölüme insana dokunmak çok önemli. Çocukları, gençleri geleceğe hazırlamak, geleceğin dünyasına hazırlamak, sorunlara karşı şikayet etmeden kurumsal iş birliği yaparak buradayız. Bir yaşama dokunmak bile çok önemli.”
Çelik: Projenin Gaziantep’te Uygulanmasına Dönük Çabamız Oldu
Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ise şu şekilde açıklama yaptı:
“Modern hayatın en önemli noktalarından biri, kitlesel ölçekte sosyal bilimlerde kısa vadede çözüme ulaşabilmektir. Bu çerçevede projenin yaklaşımı, birden fazla aktörün iş birliğiyle farklı aşamalarda taşınmasını sağlamak ve yeni bir iş birliği modeline ulaşmaktır. Özellikle 15-18 yaş grubu lise öğrencilerinin hayata daha hazır hale getirilmesi, negatif etkilerden korunması açısından böylesi bir iş birliği büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda, valilik, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri, STK’lar ve ilgili paydaşların katılımına açık olan bu proje, şehrimize ve gençliğimize önemli bir katkı sağlayacaktır.”
İmza töreninde diğer katılımcılar da proje hakkında bilgi ve görüş paylaşarak hedefleriyle sorumluluklarını dile getirdi.