Edebiyat Fakültemizin 2024 – 2025 Akademik Yılı Açılış Dersi Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan KAÇAR’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Âşık Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış dersine; Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim KARAHASANOĞLU, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ahmet KOÇAK, Edebiyat Fakültesi akademisyenleri ile öğrencileri katıldı.
Program, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim KARAHASANOĞLU’nun açılış konuşmalarıyla başladı ve Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’in günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirmesiyle devam etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, konuşmalarında son yıllarda yaşanan pandemi ve deprem gibi zorlu dönemlerin eğitimi nasıl etkilediğine değinerek, bu süreçte uzaktan ve yüz yüze eğitim arasındaki dengeyi sağlama çabalarını anlattı. Eğitimin sadece sınıf içi bilgi aktarımıyla sınırlı kalmaması gerektiğini, üniversitelerin artık öğrencileri hem akademik hem de kişisel gelişim açısından desteklemesi gerektiğini vurguladı.
Ayrıca, Rektörümüz Prof. Dr. ÇELİK, özellikle gençlerin büyük bir belirsizlik içinde üniversiteye adım attığını ve eğitimin yalnızca meslek edindirme amacıyla değil, aynı zamanda onları küresel sorunlara karşı hazırlamak için daha geniş bir perspektife sahip olması gerektiğini ifade etti. 21. yüzyılda üniversitelerin, sanayileşmenin ötesine geçerek, sürdürülebilir kalkınma ve sosyal sorunlara çözüm üreten, toplumsal bilinci yüksek bireyler yetiştirmesi gerektiğini söyledi.
Son olarak Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK üniversitenin akademik kadrosunun, gençlerle daha yakın bir ilişki kurarak sadece akademik bilgi veren değil, aynı zamanda rehberlik eden, onları geleceğe hazırlayan bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’in konuşmalarının ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan KAÇAR Edebiyat Fakültesi öğrencilerine 2024 – 2025 Akademik Yılı’nın ilk dersini vermek üzere sahneye çıktı. Prof. Dr. KAÇAR, Bizans İmparatorluğu’nun Türkiye topraklarındaki kültürel etkisini değerlendirerek, bu alanın daha fazla araştırılmasına duyulan ihtiyacı belirten bir açılış dersi gerçekleştirdi.