“Nazariyat İslam Felsefe ve Bilim Tarihi Araştırmaları Dergisi” Üniversitemiz Bünyesine Alındı

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Taha EĞRİ’yi Üniversitemizde ağırlandı ve devamında “Nazariyat İslam Felsefe ve Bilim Tarihi Araştırmaları Dergisi”nin Üniversitemize devredilmesi için sözleşme imzalandı.

İslam düşünce tarihini araştırmak ve yaymak amacıyla faaliyet gösteren bir kuruluş olan İlmi Etüdler Derneği (İLEM), 2014’ten bu yana bünyesinde yayınlanan “Nazariyat İslam Felsefe ve Bilim Tarihi Araştırmaları Dergisi” (“Nazariyat Journal for the History of Islamic Philosophy and Science”) fikri ve mali haklarıyla birlikte  Üniversitemize devredildi.

Dergi, TRDizin, ESCI, Index Islamicus gibi indekslerde taranmakta ve İslam Felsefesi, Kelâm, Nazarî Tasavvuf ve Bilim Tarihi alanlarında özgün araştırma ürünleri, metin neşirleri ve kitap değerlendirmelerine yer veriyor. Üniversitemiz bünyesindeki diğer dergilerle birlikte bilim dünyasına önemli katkılar sağlamasını ve sözleşmenin başarılar getirmesini temenni ederiz.