Ombudsmanlık Kamu Başdenetçisi Av. Şeref MALKOÇ Üniversitemizde Ağırlandı

Türkiye’de hak arama kültürünün geliştirilmesi ve kamu hizmetlerinin şeffaflığının artırılması amacıyla faaliyet gösteren Kamu Denetçiliği Kurumunun (Ombudsmanlık) Kamu Başdenetçisi Av. Şeref MALKOÇ, Üniversitemizde ağırlandı.

Gerçekleştirilen programda Üniversitemizin kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, merkezî ve yerel yönetimler, diğer üniversiteler ve hatta okullarla kurduğu iş birlikleri ve topluma katkı sağlama çabaları vurgulandı. Özellikle son yıllarda sosyal alanı da içine alan kapsamlı projeler ve faaliyetler gerçekleştirilmiş, bu çalışmalar akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci toplulukları iş birliğiyle yürütüldüğü vurgulandı.

Program, Türkiye Ombudsmanı Av. Şeref MALKOÇ’un “Türkiye Yüzyılında Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu konferansı ile devam etti. Gençler arasında hak arama kültürünün yaygınlaşması için Kamu Denetçiliği Kurumunun yaptığı çalışmalar hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi. Bu programın, Üniversitemiz öğrencilerinin daha yetkin ve yeterli yetişmelerine katkı sağlamasını dileriz.