Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK “Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı”na Katıldı

Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde “Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıya Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Kemal ŞENOCAK, Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Yükseköğretim Kurulu Genel Sekreteri Batıkan AKSOY, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sadrettin PENÇE, Marmara Bölgesi’nde tıp fakültesi bulunan üniversitelerin rektörleri, tıp fakültesi dekanları ve başhekimleri katıldı.

İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, sağlık eğitimi ve hizmetlerindeki mevcut durum ele alındı. Görüşmelerde, Türkiye’deki sağlık eğitimi ve hizmetlerinde karşılaşılan zorluklar masaya yatırılarak bu alanlardaki standartları yükseltmeye yönelik adımlar tartışıldı. Toplantıda, sağlık sektöründe iyileştirmeler sağlanması için atılacak adımlar üzerinde kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.