TÜBA’nın “Küresel Dönüşümler ve Türkiye” Konferansına Katıldık

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER ve TÜBA Asli Üyesi olan Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’in ve çok sayıda bilim insanının katılımlarıyla “Küresel Dönüşümler ve Türkiye” (Global Transformations and Türkiye) konferansı gerçekleştirildi.

Son dönemlerde çok önemli organizasyonlar yapan Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) düzenlediği “Küresel Dönüşümler ve Türkiye” konferansı; 14 farklı başlık altındaki oturumları ile gerçekleştirildi. Kültür, Medeniyet ve Kimlik, Barış ve Çatışma Çözümü, Mülteciler ve İnsani Güvenlik, Siber Güvenlik, Tedarik Zincirlerinin Güvenliği, Yeni Diplomasi Kanalları ve Bilim Diplomasisi, Yükselen Teknolojiler ve Yapay Zekâ ile Küresel Eşitsizlikler ve Adil Düzen gibi konuları içeren Konferansta,  Değişen Dünyada Diplomasi ile Güvenlik ve Strateji, Hibrit Savaş ve Dünya Siyasetinde Devlet Dışı Aktörler, Siber Davranış ve Yapay Zekânın Zorlukları gibi konular ele alındı.

Konferansın açılışında konuşan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER; bilimin önemini vurgulayarak multidisipliner bir söylemin, uluslararası ilişkilerin şekillenmesinde ne kadar kritik olduğunu belirtti. Jeopolitik istikrarsızlık ve teknolojik değişimler karşısında bilime dayalı çözümlere olan ihtiyacın arttığı bir dönemde bu tür etkinliklerin öneminin daha da büyük olduğunu belirtti.