Üniversitemizde “Dinî Metinlerin Yorumunda Kesinlik Arayışı” Sempozyumu Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Arap Dili ve Belâgatı Anabilim Dalı tarafından “Dinî Metinlerin Yorumunda Kesinlik Arayışı” sempozyumu 31 Mayıs – 1 Haziran tarihlerinde  gerçekleştirildi.

Merkez kütüphanemizde gerçekleştirilen sempozyumun açılış programına; Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI, Üniversitemiz Bilim Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İhsan FAZLIOĞLU, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ekrem TAK, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Dinî metinlerin yorumunda kesinlik arayışının nasıl bir rol oynadığını, tarihsel süreç içerisinde nasıl evirildiğini ve günümüzde nasıl anlaşıldığını irdelemeyi amaçlayan sempozyum, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK “Dinî Metinlerin Yorumunda Kesinlik Arayışı” başlıklı sempozyumu’na dair bir konuşma gerçekleştirdi. İslami İlimler Fakültemizin öğrenci sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, “Üniversitemiz özellikle son yıllarda artan bir trendde dış ortamlara da bilgi taşıyan kongre, sempozyum, çalıştay, konferans ve kulüp faaliyetleri gibi birtakım faaliyetlerle kendini öne çıkarıyor.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’in konuşmalarının ardından, Üniversitemiz Bilim Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İhsan FAZLIOĞLU, “Çıktım Erik Dalına…’ Hakikat ile Şatahat Arasında Kesinlik” isimli açılış konferansını gerçekleştirdi. Prof. Dr. FAZLIOĞLU, dinî metinlerin yorumlanmasında kesinliğin ne anlama geldiğini, tarihsel ve modern bağlamlarda bu konunun nasıl ele alındığını detaylı bir şekilde anlattı.

Dinî metinlerin yorumlanmasında kesinlik arayışının önemine dikkat çeken “Dinî Metinlerin Yorumunda Kesinlik Arayışı” sempozyumu, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü.