Medeniyet Olimpiyatları’nın Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Medeniyet Olimpiyatları’nın heyecanla beklenen ödül töreni, üniversitemiz Âşık Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve geleneksel hâle getirerek yakın zamanda yalnızca Türkiye’ye değil dünya genelinde örnek teşkil edecek bir etkinlik olacağını ümit ettiğimiz,  kaliteli rekabeti, eğlence ile birleştiren “Medeniyet Olimpiyatları”nın ödülleri, sahiplerini buldu.

Üniversite kültürü ile olimpiyat ruhunu bir arada buluşturan olimpiyatların ödül törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif BİLGİN, Üsküdar Kaymakamı Adem YAZICI, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL, Prof. Dr. Fatih SARIOĞLU, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ekrem TAK, Genel Sekreter Yardımcılarımız Ali POLAT ve Aytaç YAZAR, Senato üyelerimiz, Dekanlarımız, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Ödül Töreni, Rektör Yardımcımız ve Medeniyet Olimpiyatları İcra Komitesi İcradan Sorumlu Üyesi Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL’ün açılış konuşmalarıyla başladı.

Konuşmalarında Medeniyet Olimpiyatları’nın tamamen üniversitemizin öz kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. BÜLBÜL, bine yakın öğrencimizin katılımıyla coşkulu bir hafta yaşandığını ifade etti.

Kültür Spor ve Proje kategorilerinde yarışmaların centilmence gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu aktaran Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL, “Yapay Zekâ İnsana Karşı” münazara yarışmasına dikkat çekerek “Meşhur yapay zekâyı karşımıza aldık, çok şükür ki öğrencilerimiz galip geldiler. Bu format bize özgü bir format oldu. Yapay zekâ önce hakemdi sonra yapay zekâ, şampiyonla yarıştı. Bu bizim farklı, yenilikçi ve meydan okuyucu bir uygulamamız oldu.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, Medeniyet Olimpiyatları Ödül Törenine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Üniversitemizin fiziki mekanlarından program içeriğine, sosyal diplomadan kulüp faaliyetlerine varıncaya kadar bir misyon iddiasında olduklarını belirten Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, “Medeniyet Olimpiyatları’nın da her boyutuyla hayatı kuşatacak, zamanı o anlamda kaçırmayacak bir yaklaşımla gençleri hayata hazırlama iddiasıyla ortaya çıkmış bir faaliyet.” dedi.

Ders, sınav ve proje dışında öğrencilerimizin bu yarışmalarda elde ettikleri birikimle hayata unutamayacakları alışkanlıklar, gelenekler ve uygulamaları içselleştirme iddiasında olduklarını söyleyen Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK Medeniyet Olimpiyatları’nın bu yolda atılan yeni ve önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Branş Alanlarını Güçlendireceğiz

Medeniyet Olimpiyatları’nın her yıl gelenek hâline getirerek gerçekleştirilmesini planladıkları ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, olimpiyatlardaki branş alanlarını daha da güçlendirerek Matematik, Kimya, Sosyoloji ve İktisat alanlarında yarışmalar düzenleyeceklerini söyledi ve “Bu yarışmaları genişleterek gelecek yıllarda dünyaya İstanbul Medeniyet Üniversitesinin bir misyon anlamında yarışmalar eklemek istiyoruz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’in konuşmalarının ardından Üsküdar Kaymakamı Adem YAZICI konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarında Üniversite kültürü ile olimpiyat ruhunu bir arada buluşturan olimpiyatların ödül törenine katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, ödül alan öğrencilerimizi tebrik etti.

Üsküdar Kaymakamı Adem YAZICI’nın konuşmalarının ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif BİLGİN, Medeniyet Olimpiyatları gibi iddialı bir programın ödül töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Arif BİLGİN, gelecek yıllarda bir bahar şenliği havasında gerçekleşecek Medeniyet Olimpiyatları’nın takipçisi olacağını söyledi.

Toplam 16 Branşta Yarışan Öğrencilerimiz Ödüllendirildi

13 – 17 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Medeniyet Olimpiyatları kapsamında, öğrencilerimiz Kültürel kategoride beş, Spor kategorisinde dokuz ve Proje kategorisinde iki olmak üzere toplam on altı branşta yarıştı. Adil, rekabetçi ve yenilikçi bir ortamda düzenlenen ve kaybedenin olmadığı bu olimpiyatlarda şampiyonlar, ikinciler ve üçüncüler ödüllerini aldı. Aynı zamanda olimpiyatların düzenlenmesinde emeği geçen akademik ve idari personelimize de teşekkür edilerek ödülleri takdim edildi.

Tören, coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif BİLGİN, Üsküdar Kaymakamı Adem YAZICI, üniversite yönetimimiz, senato üyelerimiz ve dekanlarımız, ödülleri kazanan öğrencilere takdim etti.

Medeniyet Olimpiyatları, öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını değil aynı zamanda kültürel ve sportif yeteneklerini de sergileme fırsatı sundu. Bu etkinlik, üniversitemizin değerlerine ve misyonuna uygun olarak öğrencilerimize unutulmaz anılar ve kazanımlar sağladı.