“Uluslararası Öğrenci ödülleri Töreni ve Uluslararası Öğrenci Akademisi Kapanışı” Programına Katıldık

2020 yılından itibaren uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel alanlarda sahip olduğu bilgi ve birikimlerini aktarması, bu bağlamda çeşitli eserler ortaya koyması ve değerli fikirlerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen Uluslararası Öğrenci Ödülleri programının kapanış programına katıldık.

Dünyanın dört bir tarafından gelerek ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin, 5 farklı kategoride ve 12 dalda yarıştığı sürecin tamamlanmasının ardından dereceye giren yarışmacılar için “Uluslararası Öğrenci Ödülleri Töreni ve Uluslararası Öğrenci Akademisi Kapanışı”  programı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve YTB Başkanı Abdullah EREN’ in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Ödül Töreninde konuşma yapan Türkiye Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR; Türk yükseköğretim sistemi, üniversite adayları için erişilebilirlik ve bilim insanları için içeriğiyle ayırt edici bir yapıya sahip. Ayrıca Türkiye’nin dünyaya örnek teşkil edecek bir yükseköğretim sistemi sunduğunu, okumak isteyen her gence kapılarının açık olduğunu, uluslararası öğrencilere de aynı fırsatları sunan bir sistem olduğunu ifade etti.

Geleceğini inşa etmek için 190 ülkeden gelen 350 bin uluslararası öğrenciye ülkemizde ev sahipliği yapmaktayız. ÖZVAR’ a göre uluslararası öğrencilerin yüzde 95’i kendi imkânlarıyla okumaktadır ve burs alan öğrencilerin içindeki toplam payı yüzde üçü, dördü geçmemektedir. Ayrıca Türkiye’de yabancı düşmanlığına karşı uyarıda bulunan, ülkemizin çeşitliliği tolere eden ve yönetebilen bir medeniyetin üyesi olduğunu vurgulamıştır.

Mezun olup ülkelerine döndüklerinde aramızdaki kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerin gelişmesinde önemli roller üstelenecek olan ve ülkemizin diğer ülkelerle gönül köprüsü kurmasında doğal elçilik yapacak uluslararası öğrencilerin, yapılan bu önemli ve anlamlı programlar aracılığıyla ülkemize en iyi şekilde adapte olmasını ve eğitim süreçlerinin verimli bir şekilde geçirmesini temenni ediyoruz.