258. Üniversitelerarası Kurul Toplantısına Katıldık

1. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, üniversitelerarası yönetim kurulu üyeleri ve üniversite rektörleri katılımıyla gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen 258. Üniversitelerarası Kurul Toplantısında yükseköğretimdeki güncel gelişmeler ve kalite süreçlerinin detaylı bir şekilde, eğitim ve araştırma süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik kritik değerlendirmeler yapıldı.

Akademik koordinasyonun sağlanması, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyaçlarını karşılayacak önlemlerin alınması ve üniversiteleri ilgilendiren kanun ve tüzük tasarılarının hazırlanması amaçlanarak güncel çalışmalar ve gündem maddeleri değerlendirildi.  Ayrıca üniversitelerin kalite süreçlerine uyum sağlamalarının sürekli olarak teşvik edilmesi ve desteklenmesinin önemi vurgulandı.

Düzenlenen toplantının Üniversitemiz ve diğer üniversiteler için olumlu gelişmeler sağlamasını dileriz.