2. İMÜ Tasarım Günleri Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen 2. İMÜ Tasarım Günleri, 6–9 Mayıs 2025 tarihleri arasında İMÜ Kuzey Yerleşke’de gerçekleştirildi. Tasarım Ofisi, Animu (Animasyon Topluluğu), Sanat ve Tasarım Topluluğu ile Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerinin girişimi olan İMÜ Stüdyo’nun katkılarıyla hayata geçirilen etkinlik kapsamında, dört gün boyunca interaktif deneyim tasarımı, reklamcılık, senaryo yazımı, resimli kitap yaratımı gibi birçok disiplinden uzman konuşmacılar öğrencilerle buluştu.

Etkinliğin açılış günü olan 6 Mayıs 2025 tarihinde, Illusionist Digital Art Studio kurucusu Ahmet Gürbüz interaktif deneyim tasarımı üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Dijital çağda disiplinler arası üretimin önemine değinen Gürbüz, multimedya tasarım örnekleri üzerinden ekip çalışmasının, girişimcilik ve inovasyonla ilişkisini anlattı. Konuşmasında, yaratıcılık ile okuma kültürü ve edebiyat arasındaki bağa da dikkat çekti.

Aynı oturumda, Illusionist Digital Art Studio konsept tasarımcıları Beren Gönen ve Ece Hendek de portfolyo hazırlama süreçlerine dair önemli ipuçları paylaştı. Ardından öğrencilerle gerçekleştirilen atölyelerde üretime katkıda bulundular.

Etkinliğin ikinci gününde sanat yönetmeni ve grafik sanatçısı Şadi Akburak, “Tasarım vs/ve Reklam” başlıklı sunumuyla katılımcılarla buluştu. Akburak, yaratıcı süreçlerini ve reklam-tasarım ilişkisini örneklerle aktarırken, profesyonel hayata geçiş sürecine dair deneyimlerini de paylaştı. Aynı gün senarist Hazal İnaltekin ise dizi senaryolarının yazım süreçlerine odaklanan bir sunum gerçekleştirdi. Senaristlerin çalışma koşulları ve senaryo dramaturjisi hakkında bilgi vererek öğrencilere senaryo yazım tekniklerini teorik bir çerçevede aktardı.

Üçüncü gün ise çocuk kitapları yazarı Tülin Kozikoğlu, editör Keriman Güldiken ve illüstratör Hüseyin Sönmezay’ın katılımıyla başladı. “Dönmedolap” adlı çocuk kitabı odağında gerçekleşen oturumda yaratım ve illüstrasyon süreci detaylandırıldı. Kitabın farklı ülkelerdeki baskı tasarımları da örneklerle ele alınarak, kültürel tasarım farklarına değinildi.

Aynı gün Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yüce Sayılgan, “Işık Atölyesi” başlıklı çalıştayda temel aydınlatma ve kamera teknikleriyle ilgili bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Etkinliğin son gününde Öğr. Gör. Sanem Özkan’ın “Portfolyo Değerlendirme” semineri ve “Mezunlarla Sohbet” oturumlarına yer verildi. Son oturumda mezun öğrenciler Hakan Özkan, Asutan Yılmaz, Büşra Kahraman ve Umut Sevme, öğrencilerle bir araya gelerek kariyer yolculuklarına dair deneyimlerini aktardı.