İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Genç Hekimler Tartışıyor” başlıklı konferans serisinin fibromiyalji konulu ilk konferansı, 3 Mayıs 2025 tarihinde Üniversitemiz Güney Kampüs Âşık Paşa Salonunda gerçekleştirildi. Fibromiyalji konusuna genç hekimlerin bakış açılarıyla yaklaşmayı amaçlayan etkinlikte, Üniversitemizin yanı sıra diğer üniversitelerin tıp fakülteleri ve çeşitli hastanelerden asistan hekimler, gün boyunca fibromiyalji ile ilgili tanı, tedavi ve multidisipliner yaklaşımları ele aldılar.
Konferansın açılış konuşmasını, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belgin Erhan yaptı. Etkinlik, Galatasaray Üniversitesi Oda Orkestrası flüt sanatçısı Azra Ayısıt ve piyanist Tuna Bilgin’in müzik dinletisiyle zenginleştirildi.
Etkinliğin ilk oturumunda, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR Anabilim Dalı’ndan Asistan Dr. Melike Yaşa, fibromiyalji ağrısının patofizyolojisi ve santral sensitizasyon sendromlarını ele aldı. Ardından, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR Anabilim Dalı’ndan Asistan Dr. Burcu Sena Yeşilbursalı, fibromiyaljinin kadınlar üzerindeki etkilerini hormonlar bağlamında tartıştı. SBÜ Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi FTR Anabilim Dalı’ndan Asistan Dr. Muhammet Görgel, fibromiyaljinin klinik özellikleri, tanısı ve ayırıcı tanı konularına değindi. Katılımcılar, farklı üniversitelerden gelen genç hekimlerin sunumlarıyla fibromiyaljiye dair yeni ve derinlemesine bilgileri dinleme fırsatı buldu.
Konferansta ayrıca, SBÜ Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi FTR Anabilim Dalı’ndan Asistan Dr. Aylin Küçükali, “Fibromiyalji Tedavisinde Vitamin ve Mineral Takviyelerinin Yeri” konusundaki sunumunu gerçekleştirdi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Asistan Dr. Ebru Taşpolat ise fibromiyaljinin fizyoterapötik tedavi yöntemlerine dair önemli bilgiler sundu.
Sadece akademik bir etkinlik olmanın ötesine geçerek genç hekimlerin bilimsel heyecanlarını sergileyebildikleri bir platform olarak, müzik dinletisi ve kahve molası gibi sosyal etkinliklerle de zenginleştirilen konferansın sonunda, katılımcılara yönelik ödüllü Kahoot yarışması ve bir yoga atölyesi gerçekleştirildi.