İstanbul Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulu İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı’na bağlı Palet Türk Müziği İlkokulu ve üniversitemiz iş birliğiyle İstanbul Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulu açıldı. Üsküdar’daki Hezarfen Ahmet Çelebi Okulu’nun içerisinde kurulan okul için imza töreni düzenlendi.

Merkez kütüphanemiz Hasan Polatkan Konferans Salonu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit YENTÜR ve Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal ERDOĞAN tarafından gerçekleştirilen imza törenine; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL, Prof. Dr. Fatih SARIOĞLU, Prof. Dr. Nuriye AKBAY, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Ubeydullah SEZİKLİ,  Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ekrem TAK, Genel Sekreter Yardımcılarımız Ali POLAT, Aytaç YAZAR, Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan TAK, akademik ve idari personellerimiz, YETEV yetkilileri İl Milli Eğitim Personelleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Program öğrencilerin müzik dinletisiyle başladı. Müzik dinletisinin ardından, törenin bir sonraki bölümünde konuşmalar yapıldı ve ardından imza töreni gerçekleştirildi. Programa, basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

Çocuklarımızın Yetkinliğini Artırmak İçin Buluşuyoruz

İş birliğinin önemine ve gelecekteki hedeflerine değinerek, her çocuğun kendi ilgi alanlarına göre eğitim almasının gerekliliğini vurgulayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit YENTÜR, konuşmalarına şöyle devam etti: “Kazanımlardan ziyade beceri temelli çocuklarımızın soyut düşüncelerini geliştirmesi, sadeleştirilmiş bir müfredatla erdemli ve yetkin bir insan modeli için yeni bir başlangıç yaptık. İstanbul’da ilk defa Üsküdar ilçemizde Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulu’nun açılışını yaptık. Bu vesileyle Yeni Türk Eğitim Vakfı’na bağlı Palet Türk Müziği İlkokulu’yla İstanbul’da açtığımız yeni okulumuzda tecrübe ve bilgi paylaşımı gerçekleştireceğiz. Hep birlikte çocuklarımızın yetkinliğini artırmak için buluşuyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bu protokolden de ilham alarak biz il müdürlüğü olarak yeni bir müjdemiz, yeni bir faaliyetimiz daha olacak.” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Türk Müziği Ekosistemine Dahileri Keşfedip Yetiştirmeyi Amaçlıyoruz

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit YENTÜR’ün konuşmalarının ardından YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal ERDOĞAN söz alarak yetenek gerektiren alanların erken keşfedilmesinin önemine ilgi çeken bir konuşma gerçekleştirerek  “Palet Türk Müziği İlkokulu’nu açalı beş yıl oldu. Bu sene altıncı yılımız. İki mezun verdik. Yılda 24 öğrenci alıyoruz. Geldiğimiz noktada Üsküdar’da yaptığımız anaokulu taramalarına dayalı olarak yılda bin ile 2 bin öğrenci arasından 24 çocuğumuzu okulumuza alıyoruz. Bu çocuklarımızın hepsinin yeteneği çok üst düzeyde oluyor. Haliyle ailenin gelir durumuna göre tam burslu ve kısmi burslu olmak üzere burs komisyonumuz çeşitli değerlendirmelerle karar veriyor. İlkokul öğrencilerimiz konservatuara devam etmek isterlerse Üsküdar ilçesinde devam edebilecekleri ortaokulu olan bir konservatuar yok. Bu nedenle bir zamandır İstanbul Medeniyet Üniversitemiz ile bu konuyu konuşuyorduk. Müzik Bölümü olduğu için ve bize en yakın devlet üniversitesi olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı konuya çok sıcak baktı. Hezarfen Ahmet Çelebi Okulu’nun içerisinde İstanbul Güzel Sanatlar Ortaokulu kurulmuş oldu. Hem bizim okulumuzdan mezun olan öğrenciler için ortaokulda konservatuvara başlama imkanı oluşmuş oldu. Hem de bütün Anadolu Yakası’nda Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir,  Çekmeköy bölgesindeki öğrenciler için de çok güzel bir imkan oldu. Palet Türk Müziği İlkokulu’yla böyle bir adım atmış olduk. Türk müziğine, Türk müziği dünyasına ve Türk müziği ekosistemine dahileri keşfedip yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu zincir halkasının böylelikle tamamlanmış olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde ifadelerini belirtti.

Üniversite İlkokuldan Başlayarak Hayatın Tamamına Erişecek Olan Genç Nesillerin Son Evresi

YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal ERDOĞAN’nın sözlerinin ardından üniversitemizin, 11 fakültesiyle hayatın neredeyse tüm alanlarına hitap edecek öğrenci yetiştiren bir kurum olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, sözlerine şöyle devam etti: “Yaklaşık bir yıldır taslağını oluşturduğumuz ve çabalamış olduğumuz müzik alandaki bu beraberliğimizin, hayatın tamamını kuşatmada da birbirinin eli olduğu kanaatindeyim. Üniversitelerin çok önemli bir eksikliği hayatla buluşma zorluğuydu. Bu zorluğu da bakanlığımızın, müdürlüğümüzün ve Palet Türk Müziği İlkokulu’nun o anlamdaki kolaylaştırıcı faaliyetleriyle daha da ötelere taşıyacak olan bir adımı bugün atmış oluyoruz.

Üniversite, ilkokuldan başlayarak hayatın tamamına erişecek olan genç nesillerin son evresi. Medeniyet Üniversitesi bu kapsamda daha yeni kurulan bir üniversite olarak yeni bir yaklaşım, yeni bir bakış açısıyla hayatın içinde var olmaya çabalıyor. Bu çerçevede öncelikle yakın bölgeyi ve coğrafyayı içine alan bir eğitim ve uygulama politikamız var.

Bu doğrultuda çok çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla, çeşitli düzeylerdeki kurumlarla, sivil toplum örgütleriyle, hatta özel sektör temsilcileriyle protokollerimiz, iş birliklerimiz var.

11 fakültesi olan, hayatın adeta tamamına hitap edebilecek olan öğrenci yetiştiren bir ortamız. İddialıyız, çağı yakalama ve daha öteye geçmenin niyetindeyiz.” diyerek sözlerine son verdi.

Protokol kapsamında İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Yeni Türkiye Eğitim Vakfı iş birliğinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İstanbul Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulu açılmıştır. Üniversitemiz ve İstanbul Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulu; Batı Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Din Mûsikîsi gibi alanlarda ortak eğitim, proje, tecrübe paylaşımı, seminer, çalıştay, konser, konferans, koro çalışmaları ve atölye faaliyetleri gerçekleştirecektir. Yapılan iş birliğiyle; müzik eğitim programlarının geliştirilmesi ve güncellenmesi, alan öğretmen yeterliklerinin arttırılması, mezun olma durumuna gelmiş öğretmen adaylarına mesleki tecrübe kazandırılması, sanat üretiminde farklı disiplinleri birlikte kullanabilecek ve yorumlayabilecek, teorik veya pratik alt yapıya uygun yöntem geliştirebilecek ve özgün sanatsal çalışmalar üretebilecek bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.