Mahkeme Salonumuzun Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Temsili Mahkeme Salonu, yapılan tören ile resmî olarak açıldı. Bu Temsili Mahkeme Salonu, LEXİST Avukatlık Bürosunun değerli katkıları ile öğrencilerimizin eğitim süreçleri içerisinde pratik yaparak fiilen hazırlanmasını sağlamak amacıyla hazırlandı.

Mahkeme Salonumuzun Açılış Töreni; Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nur Zeliha KAMAN, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Murat BOYLU, 2 No.lu Baro Başkanı Av. Yasin ŞAMLI ve LEXİST Avukatlık Bürosu Temsilcisi Dr. Eyüp KUL ‘un açılış konuşmalarıyla başladı.

Yeni Bir Üniversite Olarak Aldığımız Dereceler ile Gelişmeye Devam Ediyoruz

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK konuşmasında Üniversitemizin yeni bir üniversite olduğunu ancak buna rağmen hızla büyüdüğünü ve geliştiğini özellikle de Hukuk Fakültesindeki gelişimi ‘’Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz 2022 yılında Adli Yargı sınavlarında İstanbul’da birinci, Türkiye’de dokuzuncu sırada yer alırken TÜBİTAK’ın beş temel alanda hazırladığı ‘2023 Yılı Üniversitelerde Alan Bazlı Başarı Endeksi’ verilerine göre  üçüncü sırada yer aldı.’’ ifadeleri ile belirtti. Devamında ise küresel çaplı oluşan bu sistemin sadece hukukçuları değil tüm insanlığı etkilediğini ve  en önemli ortak görevimizin ‘’küresel ölçekte adaleti ve insani yaşam sağlığını sağlamak’’ olduğunu belirtti.

Tören, açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Aydın GÜLAN’ın ‘’Eğitim ve Uygulama: ‘Yıkık’ Bir Köprüyü Tekrar Kurmak’’ adlı değerli sunumları ile sona erdi.