Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

Üniversitemizde 2023–2024 akademik yılı Mezuniyet Törenleri 24-28 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca devam eden Mezuniyet Törenleri öğrencilerimizin, velilerimizin, akademisyen ve idarecilerimizin katılımıyla coşkulu bir şekilde geçti.

Güney Yerleşkemizde gerçekleşen Mezuniyet Törenlerine mezun öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL, Prof. Dr. Fatih SARIOĞLU ve Prof. Dr. Nuriye AKBAY, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ekrem Tak, üniversite yönetimi, fakülte dekanları, öğretim üyeleri katıldı.

Ayrıca 24 Haziran Pazartesi günü Mezuniyet Törenlerinin Açılış Programına Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Safa KOÇOĞLU, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Nail ANLAR da katılarak öğrencilerimizin bu mutlu gününü paylaştı.

Mezuniyet Törenlerinde konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, eğitim kalitemizle ve dünyayı değiştirecek insan yetiştirme misyonumuzla yeni kurulmuş bir üniversite olmamıza rağmen sadece 10 senelik süreçte ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılar aldığımızı belirtti.

Bu kapsamda  “Times Highter Education 2024 verilerine göre Türkiye’de dünya sıralamasına giren üniversiteler dikkate alındığında İstanbul Medeniyet Üniversitesi dünya ölçeğinde  600-800 bandında yer aldığını ve yine aynı kurumun yapmış olduğu Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması’nda  Üniversitemiz 401-500 bandına yükselmiş olduğuna dikkat çekti.

Rektörümüz ÇELİK konuşmalarında öğrencilerimizin sadece akademik başarılarına değil aynı zamanda topluma faydalı bireyler olmalarına da büyük önem verildiğini, üniversitemizden mezun olan her öğrencimize ömür boyu gururla taşıyacağı “Medeniyetli” kimliğini kazandırmaya çalıştığını ifade etti.

Ayrıca ilim ve irfan davamızın ayaklarından birini sağlam bir şekilde coğrafyamıza ve köklerimize sabitleyip diğer ayağıyla dünyaya ulaşma derdi ile bilimsel ilerlemenin tüm ufuklarını takip eden sorumluluk bilincinde, liyakatli, ehil insanlar yetiştirmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’in konuşmalarının ardından dekanlarımızın ve öğrencilerimizin konuşmaları ardından tüm mezunlarımız sahneye davet edilerek hocalarımız tarafından kendilerine Mezuniyet Beratları takdim edildi.

Akademik yıl boyunca elde edilen başarıların kutlandığı bir etkinlik olan Mezuniyet Töreni’ne farklı bölümlerden gelen ve çeşitli alanlarda eğitim gören yüzlerce öğrenci katıldı. Öğrenciler, cüppe ve kepleriyle alanı doldururken aileleri ve sevdikleri onları gururla ve mutlulukla izledi. Mezuniyet törenlerimiz, mezun öğrencilerimizin kep atma ve toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Değerli mezunlarımıza yeni hayatlarında başarılar diliyor, kıymetli ailelerini tebrik ediyor ve değerli hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

2023 – 2024 akademik yılı mezuniyet törenlerinin fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.