İstanbul Medeniyet Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz öğrencilerine güvenlik bilinci kazandırmak ve uygulama mutfağında görev alan öğrenci ile öğretim elemanlarının çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla 5 Mayıs 2025 tarihinde yangın eğitimi ve tatbikatı düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliğiyle Orhanlı Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, mutfakta meydana gelebilecek yangınlara karşı alınması gereken önlemler ve müdahale yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı.
Etkinliğin ilk bölümünde katılımcılara İBB İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından yangın türleri, yangın anında yapılması gerekenler, tahliye süreci, yangın söndürme ekipmanlarının doğru kullanımı, mutfak ortamlarında karşılaşılabilecek olası yangınlara müdahale yöntemleri ve gündelik yaşamda dikkat edilmesi gereken pratik önlemler hakkında kapsamlı bilgi verildi. Eğitim sürecinde teorik bilgilere yer verilirken, katılımcıların olay anındaki davranış becerilerini geliştirmeye yönelik uygulamalı içerikler de sunuldu.
Etkinliğin ikinci bölümünde açık alanda gerçekleştirilen tatbikatta, gönüllü öğrenciler taşınabilir yangın söndürme cihazlarını kullanarak uygulamalı deneyim kazandı. Yangın anında doğru müdahale yöntemlerini pratiğe döken katılımcılar, kriz anlarında sergilenecek refleksleri yerinde gözlemleme fırsatı buldu.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademik kadrosu ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, mutfak gibi riskli çalışma alanlarında güvenlik bilincinin artırılması adına önemli katkılar sundu.