“Türkiye’de Sosyolojinin Hikayesi” Programı Düzenlendi

Üniversitemiz, sosyoloji alanının evrimini ve geleceğini ele alan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaparak, Türkiye’de Sosyolojinin Hikayesi programını düzenledi.

Üniversitemiz, sosyoloji disiplinine içeriden bir bakış sunarak, alanın doğrudan muhataplarıyla yapılan değerlendirmeler üzerinden yeni perspektifler ortaya koymayı amaçlayan “Türkiye’de Sosyolojinin Hikayesi: Sosyologlarla Sözlü Tarih Görüşmeleri” programına ev sahipliği yaptı. Program, sosyolojinin kendi dinamikleri içinde ele alınmasını ve doğrudan alanın uzmanlarıyla değerlendirilmesini hedefledi.

Programın bir parçası olarak, sosyolojinin geleceğine dair yeni perspektifler ve yol haritalarının ortaya konulması amaçlandı. Ayrıca, 21 isimle yapılan çekimlerden hareketle hazırlanan belgesel ve kitabın sosyoloji alanına sunacağı katkılar da değerlendirildi.

Katılımcılar arasında alanın önde gelen isimleri yer alırken, program sosyoloji alanındaki gelişmelere ışık tuttu ve gelecek için önemli adımların atılmasına zemin hazırladı.

Programda, sosyolojiyi kendi dinamikleri içinde ele almanın ve bu süreci doğrudan işin muhataplarıyla değerlendirmenin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, Sosyolojinin geleceğine dair yol haritaları oluşturmanın ve yeni görüşler ortaya koymanın bu alanda atılacak önemli adımlar olduğunu belirtti ve üniversitemizin bu tür disiplinler arası çalışmalarda öncü bir rol oynayacağını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’in konuşmalarının ardından Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lütfi SUNAR, 21 isimle yapılan çekimlerden hareketle hazırlanan belgesel ve kitabın sosyoloji alanına sunacağı katkılar hakkında bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi.