Medeniyet Teknopark, Ar-Ge ve kuluçka merkezindeki girişimcilerle bir araya gelerek geleneksel iftar programı kapsamında 6. Networking Toplantısını gerçekleştirdi.
5 Mart 2025 tarihinde Üsküdar Şehir Hatları İskelesi’nden hareket eden teknede gerçekleştirilen iftar programında akademisyenler, girişimciler ve teknopark ekosisteminde yer alan firmaların yöneticileri bir araya geldi.
Programa, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Genel Sekreterimiz ve Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak ile Medeniyet Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Karayaka’nın yanı sıra akademisyenler ve girişimciler katıldı.
İftar programı öncesinde Genel Sekreterimiz ve Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak, Medeniyet Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Karayaka ve Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik bir konuşma gerçekleştirdi.
Ali Ramazan Tak konuşmasında Medeniyet Teknopark’ın son yıllarda hayata geçirdiği projelerle girişimcilere sunduğu destekleri anlatarak, sürdürülebilir büyüme için teknoloji tabanlı şirketlerin gelişimine yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. Medeniyet Teknopark’ın girişimcilere sunduğu kuluçka merkezleri, hızlandırma programları ve yatırımcılarla buluşma etkinlikleri sayesinde birçok yenilikçi fikrin ticarileşmesine katkı sağladığını ifade etti. Girişimcilerin sadece yerel pazarda değil, küresel arenada da rekabet edebilmeleri için uluslararası iş birliklerine büyük önem verdiklerini vurguladı. Son olarak, girişimcilere kapılarının her zaman açık olduğunu, Medeniyet Teknopark’ın bir inovasyon merkezi olarak büyümeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
Medeniyet Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Karayaka ise girişimcilik ekosisteminin gelişiminde teknoparkların kritik rolüne değindi. Medeniyet Teknopark’ın, yenilikçi fikirleri destekleyen bir merkez olmasının yanı sıra, girişimcilerin karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olacak bir rehber niteliğinde olduğunu vurguladı.
Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, hitaplarında dünyanın hızlı bir değişim sürecinden geçtiğini ve bu sürecin kurumlar için yeni fırsatlar ve zorunluluklar ortaya çıkardığını vurguladı. Tarih boyunca çeşitli dönemlerde durağanlık ve değişim süreçlerinin yaşandığını belirten Çelik, Roma ve Osmanlı gibi büyük medeniyetlerin üretim sistemlerini belli ölçeklerle tanımladıklarını ve uzun yönetim süreçleri boyunca istikrarı koruduklarını ifade etti. Ancak bugün, teknolojik gelişmelerin hızı nedeniyle dünyanın henüz bir istikrar dönemine ulaşamadığını belirten Çelik, şunları söyledi:
“Teknolojik gelişmeler, sıçramalar hâlinde ilerliyor. Yapay zekâdan çip teknolojilerine, uzay çalışmalarından bilgisayar bilimlerine kadar her alan yeni ufuklar açıyor. Bu nedenle, bilimsel yaklaşımı benimseyen ve bilimi şirket kültürünün merkezine koyan işletmeler, uzun vadede başarılı olacaklardır.”
Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik üniversitelerin de bu dönüşümde kritik bir rol oynadığını belirterek özellikle girişimcilikle akademinin bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti.
Teknoloji ve iş dünyasının temsilcilerini bir araya getiren 6. Networking Toplantısı, iş birliklerini güçlendirme ve yeni projelere kapı aralama fırsatı sundu.
Etkinlik, girişimciler ve akademisyenler arasında verimli görüş alışverişlerinin gerçekleştiği keyifli bir ortamda sona erdi.