Medeniyet Teknoloji Günleri’nin Dokuzuncusu Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu MedeniyeTekno öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen Medeniyet Teknoloji Günleri’nin dokuzuncusu (MTG-9), 19 Aralık 2024 tarihinde İMÜ Ziraat Bankası Kütüphanesi Hasan Polatkan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik, kariyer gelişimi odaklı sunumlar ve teknoloji dünyasının son yenilikleriyle dolu bir program sundu.

MTG-9’un ilk oturumu, “Yapay Zeka Alanında Kariyer Fırsatları” başlığı altında, Smartpro Teknoloji Yapay Zeka Bölüm Başkanı Kartal Derin’in sunumuyla başladı. Derin, yapay zekanın tanımı ve çeşitlerini ele alırken, bu alanda ürün inovasyonu ve süreç inovasyonu fırsatlarını detaylandırdı. Ayrıca, yapay zekanın gelecekteki etkilerini ve bu alandaki kariyer gelişimi olanaklarını katılımcılara sundu.

“Dijital Dönüşüm ve Veri Bilimi” başlıklı ikinci oturumda, Turkcell Veri Bilimcileri Mesut Acar ve Emirhan Kartal, dijital dönüşüm süreçlerindeki süreç inovasyonu örneklerini paylaştı. Veri biliminin iş dünyasındaki kritik rolünü vurgulayan konuşmacılar, bu alanda kariyer yapmak isteyenlere yol gösterici bilgiler sundu.

Üçüncü oturumda, Codeway şirketinden Backend Mühendisi Mehmet Enes Onuş, “Yazılım Geliştirme Deneyimleri” başlıklı sunumunda yazılım mühendisliği alanında başarıya ulaşmanın yollarını aktardı. Yazılım geliştirme süreçlerindeki ürün inovasyonu uygulamalarına değinen Onuş, genç yazılımcılara rehberlik etti.

Etkinliğin son oturumu, Türk Telekom Proje Test Faz Lideri Murat Yolal tarafından gerçekleştirildi. “Test Mühendisliği ve Kariyer İmkanları” başlıklı sunumunda Yolal, test süreçlerindeki süreç inovasyonu örneklerini anlattı. Test mühendisliğinin projelerdeki önemi ve bu alanın gençlere sunduğu kariyer fırsatlarını detaylandırarak katılımcılara ilham verdi.

Etkinlik boyunca düzenlenen çark çekilişi ve eğlenceli yarışmalar, öğrencilere keyifli anlar yaşatırken, kazananlara çeşitli ödüller takdim edildi.

MTG-9, teknolojiye ilgi duyan öğrenci ve akademisyenlere, hem öğretici hem de eğlenceli bir deneyim sundu. Soru-cevap bölümüyle sonlanan etkinlik, öğrencilerimize teknoloji ve inovasyon alanında ücretsiz bir mesleki eğitim fırsatı sağlarken, teknolojide ürün ve süreç inovasyonu fırsatlarına odaklanarak katılımcılara kariyerlerinde rehberlik etti.