TEAM IMU Teknofest Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışmasına Finalist Olarak Katıldı

Team Imu Av Teknofest Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması’na beşinci kez katılarak otonom araç teknolojilerinde gösterdiği yetkinliği bir kez daha kanıtladı

12-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Teknofest Robotaksi Binek Otonom Araç yarışmasına üniversitemizi temsilen katılan TEAM IMU AV (Autonomous Vehicle) Takımı, beşinci kez finalist olarak sahadaki performansını sergiledi. Saha Robotik Laboratuvarı ve İMÜ Robotik Topluluğu öğrencilerinden oluşan takımımız, teknik kontrollerden başarıyla geçerek, otonom araç teknolojilerinde gösterdiği yetkinliği bir kez daha kanıtladı.

“Daha önceki yıllarda Sunum Özel Ödülü” ve iki yıl üst üste “En Özgün Yazılım Ödülüne” layık görülen TEAM IMU AV, bu yıl da başarılarını sürdürerek sahada dikkat çekici bir performans sergiledi. 2017 yılından bu yana ulusal ve uluslararası yarışmalarda aktif rol oynayan TEAM IMU AV Takımı, kara, hava, suüstü ve sualtı araçları gibi çeşitli alanlarda yürüttüğü çalışmaları desteklemeye devam ediyor.

Yarışma süresince, TEAM IMU AV Takımı; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan YAZICI tarafından ziyaret edildi. Ülkemizin teknoloji ve inovasyon alanında önde gelen isimleri, takımımızın projelerini yerinde inceleyerek desteklerini iletti.

 Takım Üyeleri

Gökhan Altun – Elektrik Elektronik Mühendisliği 2.Sınıf (Takım Kaptanı)

Burak Rüstemoğulları – Elektrik Elektronik Mühendisliği Mezun

Zafer Tunçer – Elektrik Elektronik Mühendisliği Mezun

Muhammed Buğra Ayhan – Elektrik Elektronik Mühendisliği 4.Sınıf

Şaban Kahraman – Fizik Mühendisliği 2.Sınıf

Kübra Yıldız – Elektrik Elektronik Mühendisliği Mezun

Gülçin Sağbaş – Bilgisayar Mühendisliği 3.Sınıf

Sevban Bozaslan – Bilgisayar Mühendisliği 2.Sınıf

Yasir Bozyiğit – Bilgisayar Mühendisliği 3.Sınıf

Berkay Keskin – Elektrik Elektronik Mühendisliği 2.Sınıf

Mehti Demirtaş – Fizik Mühendisliği 2.Sınıf

 Furkan Sarıyıldız – Elektrik Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans

Takım Danışmanı: Dr. Haluk Bayram – Elektrik Elektronik Mühendisliği